Načelnik Nevesinja: Ćetković je rekao “Ispod ove zastave, bre, ne mogu da nastupim”

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović za Novosti je prokomentirao odbijanje beogradskih glumaca Vojina Ćetkovića i Dejana Lutkića da učestvuju u svečanoj akademiji koja se održava na Mitrovdan.

Prema riječima Milenka Avdalovića, prije nekoliko mjeseci dogovoreno je da glumci Dejan Lutkić i Vojin Ćetković budu gosti Mitrovdanske duhovne akademije u Nevesinju. Taj dan slavi se Dan opštine Nevesinje, a ujedno je i slava boračke organizacije RS-a, ali i sjećanje na bitke iz 1992. i 1994. godine.

Lutkić je trebalo da bude voditelj, a Ćetković bi recitovao. Oni su u Nevesinje svratili poslije Mostara, navodi Avdalović.

“Sve je bilo dogovoreno, međutim na pola sata pred početak oni kažu da im smeta pano i kažu ‘Mi ovo nećemo, pokvarićemo umjetnički dojam’. Vojin je pogledao u zastavu i rekao ‘Ispod ovog, bre, ne mogu da nastupim’. To je bilo strašno za nas! Ministar boraca iz Vlade Republike Srpske je bio izričit ‘ako se skida pano koji tu svaki put stoji, ne prisustvujem akademiji’. Isto je rekao i predsjednik Organizacije boraca. Ja sam im, i glumcima i režiseru, rekao da idu i da ih moje oči više ne vide! I nisu dobili po dogovorenih 500 eura”, rekao je Avdalović i dodao.

“Toliko potcjenjuju naš narod ovdje… Mi nismo pasli travu. Mi jesmo mali grad, ali znamo ko smo i šta smo i nećemo ukaljati svoju čast.”

Novosti prenose i “reakciju” građana Nevesinja koji komentiraju da su beogradski glumci “dobro plaćeni kad gostuju u Sarajevu i drugim gradovima Federacije s predstavom ‘Noć bogova’, te da ne žele da kvare odnose s njim, pa zato se odriču Republike Srpske”.

Nema poruka za prikaz