Nakon ponovnog saslušanja Miroslava Mike Aleksića proširuje se krivična prijava

Na Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je ponovo saslušan vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić (68), povodom proširenja krivične prijave koju je protiv njega podnijela policija.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je protiv njega proširilo istragu na nova krivična djela i nove oštećene.

Njegov advokat Zoran Jakovljević potvrdio je da je Aleksić ispitan, ali nije želio da iznosi druge detalje, napominjući da tu “nema ničeg spektakulrnog”.

Prvom naredbom o sproviđenju istrage, Aleksić se tereti za ukupno 15 krivičnih djela, osam silovanja i sedam djela polno uznemiravanje, izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna bila maloljetna, a prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva.

Odlukom sudije za prethodni postupak određen mu je pritvor da ne bi uticao na svjedoke i oštećene, da ne ponovi krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je na prvom saslušanju u januaru u Višem javnom tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji.

Pressmedia.ba

Nema poruka za prikaz