Nana Fata Orlović: Uskoro pijemo kahvu u avliji u Konjević Polju

Nana Fata Orlović iz Konjević Polja koja već više od dvadeset godina vodi pravnu bitku sa sistemommanjeg bh. entiteta a u vezi uklanjanja bespravno izgrađene crkve u njenom dvorištu, izašla je iz bolnice. Podsjetimo, nana Fata u UKC Tuzla bila je smještena zbog ljekarskog tretmana i preventivne dijagnostike.

“Mama je dobro i vratila se nama u Srebrenik. Na kontrolu će za dvije sedmice. Hvala ljekarima u UKC-u, ali i Domu zdravlja Srebrenik, koji su se pobrinuli za nju”, rekla je za FTV kćerka nane Fate, Hurija Suljić.

Ovih dana nani Fati, stiglo je i posebno priznanje Ambasade SAD za upornu borbu za pravdu u ostvarivanju svojih imovinskih prava. Dodjela priznanja upriličena je u okviru obilježavanja mjeseca ženske povijesti.

“Oduševljena sam što su baš meni dodijelili ovo priznanje. Ja ću istrajati i dalje nastaviti da se borim za svoja prava, dokle god sam živa. Sad će i lijepo vrijeme, pa ćemo u avliji u Konjević Polju popiti i kahvu, a valjda će i crkva uskoro biti uklonjena, kao što je i rečeno”, rekla je za FTV između ostalog nana Fata Orlović.

federalna.ba

Nema poruka za prikaz