Naša stranka Brčko: Koalicija sa SDA je čin jednog člana SDP-a, nastavljamo kao BH blok

Povodom samovoljnog čina predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH Esada Atića kojim je mimo dogovora sa koalicionim partnerom Našom strankom, potpisao sporazum o formiranju većine sa SDA, SBiH i Alijom Denjagićem reagirao je Gradski odbor Naše stranke u Brčkom.


“U Našoj stranci smo protiv koaliranja sa SDA kao nacionalnom strankom u kojoj vidimo najvećeg i najodgovornijeg krivca opšteg lošeg stanja u Brčko distriktu BiH.

Takođe smatraju da je Esad Atić zloupotrijebio funkciju predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH te na ovaj način načinio nesagledivu štetu SDP-u i ljevici u cjelini u Brčkom.

“Vodeći se ličnim interesima zanemario je osnove na kojima smo formirali koaliciju ‘BH Blok – SDP BiH i Naša stranka’, izigrao povjerenje glasača, građana Brčkog i naše povjerenje”, kažu iz NS.

Ono što ih ohrabruje, kažu, je činjenica da ovo nije stav članstva SDP-a i ljudi s kojima su se borili se za drugačije i bolje Brčko, te da će ideja na kojoj su zasnovali koaliciju opstati.

“U Našoj stranci Brčko, bez obzira na sve, nastavit ćemo raditi na principima na kojima su naše kolege u Sarajevu učinile promjenu od istorijske važnosti za sve građane Bosne i Hercegovine, jer samo tako Brčko može postati bolje mjesto za život”, zaključeno je iz NS Brčko.

Nema poruka za prikaz