Nastavlja se istraga protiv osumnjičenih za krivotvorenje PCR testova, novca i dokumenata

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i policijske agencije nastavljaju, kako je navedeno intenzivnu istragu protiv osoba osumnjičenih za krivotvorenje novca, PCR testova i dokumenata.

Kako je naglašeno iz Tužilaštva BiH s obzirom da se krivotvorenjem PCR testova, prouzrokuje ozbiljno ugrožavanje zdravlja građana zbog opasnosti od širenja COVID-19, istragom će biti utvrđeni svi detalji počinjenih kaznenih djela.

Navodi se kako je dežurni tužitelj Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koordinirao aktivnosti tokom kojih je na području Banje Luke, u okviru pretresa objekta otkrivena veća količina krivotvorenog novca, PCR testova za COVID-19 i drugih dokumenata.

“Nakon lišenja slobode i ispitivanja osumnjičenih, nastavljaju se intenzivne istražne aktivnosti sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog kaznenog djela. S obzirom na opasnost od pandemije COVID-19, krivotvorenjem testova za ovu bolest, izravno se ugrožava zdravstvena sigurnost stanovništva te prouzrokuje opasnost od širenja zaraze”, navode iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa MUP-om Republike Srpske i partnerskim agencijama i institucijama, provest će, navodi se, detaljnu istragu sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenih kaznenih djela.

AA

Nema poruka za prikaz