Neki nisu krili razočarenje, dok su drugi prezadovoljni postignutim

Na izborima koji su nakon 12 godina održani u Mostaru najveći broj glasova prema tim rezultatima osvojio je HDZ BiH – 6.310. Slijedi Koalicija za Mostar sa 3.820.

Treća je Hrvatska republikanska stranka gdje su izuzetno zadovoljni. Tvrde da su druga hrvatska stranka u Mostaru. Predsjednik ove stranke Slaven Raguž kazao je kako je moguće i da su treća u cjelini na području Mostara.

BH Blok ima 902 osvojena glasa (prema trenutnim podacima).  U Bh. bloku su više nego zadovoljni rezultatima izbora u Mostaru. Potpredsjednica SDP-a Lana Prlić pojasnila je odbijanje ponude SDA – ponosna je na kampanju Bh. bloka, dok kampanja Koalicije za Mostar, kako kaže, imala jako negativnu kampanju, naročito prema njihovim kandidatima.

Velibor Milovojević, nosilac gradske liste Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar, kazao je kako je sasvim izvjesno da će imati vijećnika u Gradskom vijeću. Konačno će, kazao je, u GV-u imati vijećnika koji će se boriti za prava srpske zajednice u ovom gradu.

U HDZ-u 1990 su razočarani rezultatima izbora u Mostaru. Ilija Cvitanović, predsjednik ove stranke, čestitao je izbornim pobjednicima iz reda hrvatskog naroda – HDZ-u BiH i HRS-u. 

Kimeta Dilberović, članica Platforme za progres i kandidatkinja za Gradsko vijeće Mostara, istakla je da su njihova očekivanja do pola ispunjena – moglo je, kaže, biti bolje. Podsjetila je da su mlada stranka i da se tek dokazuju.

Koalicija Moj dom, koju čine HSP, HSP BiH i HKDU-HRAST, razočarana je svojim izbornim rezultatom. Ipak, potpredsjednik HSP-a Željko Asić kaže kako je presretan što će Mostar dobiti Gradsko vijeće i gradonačelnika te da je to najveća pobjeda.

CIK BiH je najavio da će na svojim stranicama od 9 sati objaviti nove rezultate izbora održanih jučer u Mostaru.

federalna.ba

Nema poruka za prikaz