Nelson i Sattler pružili podršku Mostarcima i pozvali ih da glasaju

Amasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler borave u Mostaru, gdje se danas održavaju lokalni izbori, prvi nakon 12 godina.

Amasador Nelson je izjavio da su ovi izbori možda “najpraćeniji izbori u svijetu ove godine”. Pozvao je građane da izađu i gasaju, jer veća izlaznost znači i želju za promjenama.

– Mnogo je tenzije, iščekivanja, ali i diskusija u vezi s nepravilnostima. To je normalno u svakim izborima. Ambasada SAD-a podržava Koaliciju “Pod lupom”, koja je uspjela da osigura svoje nestranačke posmatrače na svim biralištima. Nadam se da će svi građani i političari pružiti svoju podršku i nastojati da 2021. godinu iskoriste za konkretne promjene – kazao je Nelson.

– Smatralo se da je održavanje izbora u Mostaru nemoguće, ali evo dokaz da im svjedočimo. Sutra građani ovog divnog grada okreću novi list i došla je prilika za novo poglavlje – poručio je šef Delegacije EU u BiH.

federalna.ba

Nema poruka za prikaz