Nije normalno da ti uzor budu Kija ili Karleuša i nije gledanje Zadruge stvar radoznalosti!

Ne, nije normalno da sa djetetom budeš “ortak” bez autoriteta. Nije normalno da se istresaš na pacijente jer radiš za 500 KM.

Da od roditelja djece iz vrtića uzimaš bilo šta što dječije ruke nisu napravile. Da misliš da si mangup kad kinjiš ili prebijaš slabijeg od sebe. Da se kurčiš nečim što nisi stekao sa svojih 10 prstiju.

Da ti novac bude preči od porodice koju imaš i vremena sa svojim djetetom. Da kriviš učitelje za svako sranje koje tvoje dijete napravi. Da misliš da si faca jer si neki k***c u politici. Jer ti si k***c.

Ne, nije normalno da ti uzor budu Kija ili Karleuša. Ne, nije gledanje Zadruge stvar radoznalosti . Ne, nije normalno da misliš da je sreća u broju lajkova. Ne, nije normalno da se stidiš svojih roditelja i da ih zaboraviš kad stasaš. Ne, nije normalno da uspjeh meriš opipljivim stvarima, osim ako grliš svoje divno dijete.

Ne, nije normalno da se za bilo šta otimaš, makar to bilo i pile za 119 dinara po kili, a ti gladan. Ne, nije normalno da ljubav kalkulišeš, jer ako računaš koliko on/a tebi, a šta ti njoj/njemu, u problemu si.

Ne, nije normalno da živiš sa nekim ko ti se gadi, zbog finansijske sigurnosti. Ne, nema opravdanja za udarac žene. Udarac djeteta. Udarac muškarca. Ne, nije normalno da do sad još uvek nisi shvatio da se ljubav prema djetetu najbolje pokazuje kad voliš do neba djetetovu majku.

Ne, nije normalno da zauzimaš nekom radno mjesto, a stekao si uslov za penziju. Prošlo je tvoje, sjaši! Ne, nije normalno da me na razgovoru za posao pitaš planiram li porodicu ili još koje dijete, a već imaš nekog, čeka samo da formalnosti krugova prođu.

Ne, nije normalno da misliš da ćeš tapkanjem po glavi i ponavljanjem mantre Ja mogu postići to što želiš. Što ti treba, za to se boriš. Ne, nije normalno da budeš ljiga da bi bolje prošao. Bolje proći je dobar san. Ne, nije normalno da se plašiš panično smrti, ako već živiš kao da si mrtav. Ne, nije normalno da misliš da si ludak ako sve pošalješ u p**** materinu i odeš u šumu da zavijaš sa vukovima.

Jovana Kešanski, Lola magazin

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nije normalno da ti uzor budu Kija ili Karleuša i nije gledanje Zadruge stvar radoznalosti! […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x