Novi uspjeh Fahrudina Adilovića: Osvojena bronzana medalja na turniru u Bugarskoj

U Sofiji, Republika Bugarska od 06-07.03.2021. godine, održava se osmi Ramus Sofia Open 2021 godine WT G1 turnir a gdje je učeššće uzelo 917 takmičara iz 21 jedne zemlje svijeta.

Naš Fahrudin Adilović, takmičar taekwondo kolektiva Bosna Visoko, ponovo se našao na tronu među najboljim.

Dvostruki kadetski evropski prvak i najuspješniji bosankohercegovački sportista kadet za 2020. godinu, je na veoma jakom G1 turniru u Bugarskoj (8th “RAMUS SOFIA OPEN” 2021  WT – G1 INTERNATIONAL TAEKWONDO TOURNAMENT   Sofia, March 6th and 7th, 2021) bio među najuspješnijim takmičarima, osvojivši 3. mjesto i bronzanu medalju u kategoriji do 57 kilograma.

Fahrudin je svoje borbe odradio danas (subota, 6. mart) i još jednom se predstavio u vrhunskom izdanju, pokazavši da će još dugo vremena biti plasiran u sami vrh evropskog omladinskog taekwondoa.

Inače, turnir u Bugarskoj SOFIA OPEN je prvi G1 turnir za ovu godinu.

Troškove Fahrudina i trenera snijeli su roditelji Fahrudina i (“Ugarak” doo Visoko – Nihad i Meldina Ugarak) i bez njihove podrške ne bi ni otišli na ovo takmičenje. Nadamo se da ćemo na narednim takmičenjima imati veću podršku od onih institucija koji ovakve vrhunske rezultate i trebaju podržavati!!

Ovi vrhunski rezultati našeg Fahrudina potvrda su kvaliteta i kontinuiteta vrhunskog i mukotrpnog rada i novo veliko priznanje za naš grad i našu domovinu! Čestitke našem trenerskom osoblju na čelu sa Kajević Edin – Kaja koji su i ovaj put vrhunski spremili našeg šampiona!

Nadamo se da ćemo sa dobrim rezultatima nastavit i u ovoj 2021. godini! 

0

Nema poruka za prikaz