Obrat u Ilijašu: Amar Dovadžija sinoć proglasio pobjedu, a sada vodi Akif Fazlić

Tijesna utrka za načelničku poziciju u Ilijašu vodi se između kandidata Četvorke Amara Dovadžije i SDA Akifa Fazlića i još uvijek je neizvjesno ko će biti na čelu ove općine naredne četiri godine.Dovadžija je sinoć proglasio pobjedu napisavši na Facebooku da su rezultati poznati i da govore da je upravo on novi načelnik Ilijaša, s prednošću koju Fazlić “ni matematički ne može dostići”. No, stvari su se, prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije, promijenile. Fazlić trenutno vodi sa 3.808 glasova (51,25 posto), dok Dovaždija ima 3.622 glasa (48,75 posto).

“Sinoć smo pobijedili, ali ‘iznenada’ je došlo do kašnjenja rezultata sa biračkog mjesta Lješevo B, nakon kojeg je došlo do značajnog smanjenja razlike, ali ja i dalje vodim za 43 glasa. Zašto se odugovlači? Završene dosta veće općine od Ilijaša. Inače, dva ključna čovjeka općinske izborne komisije su iz Lješeva. Kako god da bude, mi smo pobjednici, a spremni smo na sve”, poručio je Dovadžija.

Kako saznajemo, nakon ovog obrata, veliki broj pristalica Amara Dovadžije okupio se ispred Općine Ilijaš, gdje, kako su nam rekli, vlada opsadno stanje.

Nema poruka za prikaz