Od ponedjeljka zabranjen ulaz u Grčku putnicima pozitivnima na koronavirus

epa08839509 A commuter waits for check in at the empty departure terminal of Eleftherios Venizelos International Airport of Athens, during the second lockdown of the country, in Spata, near Athens, Greece, 24 November 2020. Greece is currently under a nationwide lockdown that went into effect on November 7 and will remain effective through November 30, to prevent the spread of the coronavirus Covid-19 pandemic. EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Grčka će zabraniti ulaz svima koji budu pozitivni na COVID-19 pri ulasku u zemlju, a ta mjera će stupiti na snagu u ponedjeljak.

Zamjenik ministra za civilnu zaštitu Nikos Hardalias je na konferenciji za novinare rekao da nikome ko nije član neće biti dozvoljen ulaz u monašku zajednicu Mt. Athos u sjevernoj Grčkoj.

Obje mjere stupiće na snagu u šest sati ujutro u ponedjeljak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Regioni koji i dalje imaju alarmantne brojeve zaraženih su Drama, Imathia, Florina, Pella i Pieria, svi u sjevernoj Grčkoj.

U Grčkoj je registrovano 98 preminulih od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 2.804.

Zabilježeno je 1.667 novozaraženih, što je manje u odnosu na 1.882 registrovanih dan ranije, pokazali su zvanični podaci.

Broj intubiranih pacijenata je opao sa 622 na 612.

U Grčkoj je ukupno registrovano 113.185 slučajeva oboljenja COVID-19.

Mjere zaključavanja su na snazi od 8. novembra, trebalo je da budu ublažene 30. novembra, ali s porastom broja zaraženih i preminulih, vlasti su ih produžile najranije do 14. decembra.

Izvor: Fena

Nema poruka za prikaz