Ograničenje kretanja u Federaciji BiH od 23:00 do 5:00 sati

U ovom bh. entitetu će biti dozvoljeno okupljanje do 30 osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru, uz poštivanje svih mjera.

Od srijuede će u entitetu Federacija Bosne i Hercegovbine na snazi će biti ograničenje kretanja u periodu od 23:00 do 5:00 sati ujutro.

Ovu odluku donio je Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije, u pokušaju da suzbije širenje korona virusa.

Također, bit će dozvoljeno okupljanje do 30 osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru, uz poštivanje svih mjera, prenosi Anadolija.

U protekla 24 sata na području Federacije zabilježene su još 1.123 zaražene osobe korona virusom, a umrlo je 29 pacijenata.

‘Ovo nije policijski sat’

Dan ranije prijavljena je smrt 52 osobe.

Kako je obrazloženo, odluka o zabrani kretanja donesena je zbog ugostitelja i građana koji ranije nisu poštivali mjere i radno vrijeme objekata do 23:00 sata.

“Uveli smo mjeru ograničenja kretanja od 23:99 do 5:00 sati ujutro. To nije policijski sat. Svi koji u tom vremenu imaju poslove radit će. Oni kojima se završava radno vrijeme ranije nakon 23:00 sata će morati biti u kućama”, kazao je član Kriznog štaba Goran Čerkez.

Iz odluke o zabrani kretanja bit će izuzeti oni koji obavljaju noćne poslove, uz potvrdu poslodavca, kao i javni službenici koji rade na provođenju mjera.

Čerkez je kazao da se sedam dana nakon izbora, nastava u školama neće odvijati, kako bi se prostorije dezinficirale.

Izvor: Agencije

Nema poruka za prikaz