Općina Ilidža finansira najbolje poslovne ideje

Općina Ilidža raspisala je javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz Budžeta Općine Ilidža, namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanja mladih sa područja ove općine. Javni poziv je namijenjen nezaposlenim mladim osobama do 35 godina starosti, koji imaju poslovnu ideju.

„Javni poziv je prilika za samozapošljavanje i doprinos razvoju lokalne zajednice. Na osnovu javnog poziva odabrat će se najbolji poslovni planovi, a finansijska sredstva su namijenjena sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava i ostalih troškova. Visina nepovratnih sredstava po poslovnom planu mogu iznositi maksimalno do 5.000 KM“, rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i pozvao mlade koji imaju ideju da se prijave na javni poziv.

Javni poziv je objavljen na službenoj stranici Općine Ilidža (www.opcinailidza.ba) i oglasnoj tabli Općine Ilidža, te oglasnoj tabli Mjesnih zajednica Općine Ilidža i Službe za zapošljavnje Kantona Sarajevo – Biro Ilidža. Prijave se mogu dostavljati narednih 30 dana. Dodatne informacije u vezi sa učešćem na Javnim poziv mogu se dobiti u Službi za privredu i turizam na broj: 033/775-750 i 033/621-431.

0
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare