Općina Ilidža -Odgovor načelnika na optužbe privatnika

Na izjave ugostitelja koji su za portal klix iznijeli u tekstu pod naslovom “Ugostitelji u borbi za ljepšu Ilidžu: Dvije decenije bez rasvjete , kontejnera” objavljenom 4. novembra 2020. gdje je rečeno, između ostalog, da su ogorčeni korupcijom reagirao je još uvijek aktuelni načelnik prof.dr. Senaid Memić i obratio se privatnicima:


“Ukoliko je neko od vas, bilo kome dao novac ili ako ima dokaz da je platio nešto što nije dužan platiti, molim vas da se obratite sudu kako bi zaštitili svoja prava i sebe kao privatnika. Ako imate dokaze o korupciji dužni ste prijaviti ili predati dokaze, a ne “petljati” i pri tome dakazivati da nemate pojma da ste sačuvani zadnjih deset godina, da bespravno koristite prostorije, da nemate legalne objekte, da ste smetnja urbanizaciji i da ste upravo vi zagradili prolaze, a vi imate pravo na 30 do 50 kvadratnih metara, a koristite od 200 pa do 400 kvadrata. To što je corona donijela je na određen način i pravedno, jer s kojim pravom i na koji način je vama dozvoljeno da uništavate i koristite zelene površine, a da za isto drugi stanovnici nisu smjeli ni pomisliti. Vaši bespravni objekti ne mogu biti rješeni dok se ne rješe vlasnički odnosi. Dotle vi morate biti podstanari i zahvaliti samo na dobroj volji načelnika koji je preuzeo rizik za vaše postojeće objekte jer pitanje je ko bi bio vlasnik kad bi se raspisao javni konkurs . Ne možete biti riješeni ni sa novim ni starim načelnikom dok se vaša prava ne definišu predradnjama koje ste dužni proći. Obratio bih se i gospodinu Šurkoviću koji je kazao da sve što se do sada radilo bili su čisti i lični interesi. Ko je dobar s načelnikom, taj i dobije. Ja Senaid Memić ga podsjećam na prošle i pretprošle izbore, kako se upravo on ponašao, i to kao lik koji samo čeka da vidi ko je pobjedio da bi mu se poslije ulizivao. Kad sam ja od tebe Šurkoviću tražio da se izjasniš ti si bio slab karakter i ameba koja mjenja lik po potrebi Ako odlazim s funkcije načelnika to ne znači da ne mogu pokrenuti zakonske procedure koje tebi i takvim kao ti su dozvolile da iskorištavaju državno vlasništvo bez obzira što je bilo i boljih i hrabrijih i poštenijih od tebe Vaše poštenje doživaljava se tako da koristite objekte koje su u vlasništvu Općine Ilidža i vodi se kao zelena površina, jer su objekti nelegalni, nezakoniti i ne mogu biti vođeni drugačije, a na vama je bilo da napravite izlaze da plaćate kontejnere i korištenje javne površine. U mnogim slučajevima plaćali ste korištenje od 20 do 40 kvadrata a koristili ste po 400.
Ukoliko imate dokaze da vas je neko ucjenjivao ili iskorištavao dužni ste pokrenuti postupak, ali lagati da biste sakrili svoj lopovluk i blatiti ljude nije ni ljudski ni pošteno. Ako želite da novom načelniku date šansu da on vama pomogne na zakonit način to svakako nije 100 dana, već naredne četiri godine. Ono što ste napravili u svakoj evropskoj zemlji bi bilo spriječeno , ukinuto i sankcionisano”, u saopćenju navodi načelnik prof.dr. Senaid Memić.

Nema poruka za prikaz