Općina Novi Grad organizira praktične radionice iz oblasti hortikulturnog uređenja balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Poljoprivredno – prehrambenim fakultetom u Sarajevu organizira besplatne edukacije iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje. Ciklus počinje edukacijom „Hortikulturno uređenje balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu” i sastoji se od osam časova praktičnih radionica, primjera dobre prakse, elektronske prezentacije i dodjele certifikata. Cilj edukacije je da građani kroz praktične radionice dobiju osnovno znanje o značaju hortikulturnog uređenja balkona, dvorišta i ulaza u stambene zgrade, i na taj način da se podstaknu na hortikulturno uređenje ambijenta ugodnog stanovanja i poslovanja.

Prva praktična radionica edukacije„ Hortikulturno uređenje balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu” održat će se, u srijedu, 29.05.2019. godine u terminu od 17 do 18.30 sati na Oglednom poligonu Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta u Butmiru, u ulici Butmirska cesta 97.   

Predavač je prof. dr. Jasna Avdić, Šef katedre za floristiku i pejzažno projektovanje Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

Građani koji su zainteresirani za prisustvo na praktičnoj radionici mogu se prijaviti do 29.05.2019. godine do 15 sati, putem  e-maila: [email protected] ili pozivom na telefonski broj 033 291-253.

Nema poruka za prikaz