‘Opet’ pogriješila: Kolinda objasnila šta je mislila pod ‘od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska’

U BiH problem nije nepostojeće svojatanje teritorija, nego majorizacija i kršenje elementarnih demokratskih i ustavnih prava Hrvata kao konstitutivnog naroda – navodi se u reakciji iz Ureda hrvatske predsjednice.

Grabar-Kitarović kaže kako Hrvati imaju dvije domovine, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, dodaje se u saopćenju.

Komšić: Skandalozno

Komšićeva stranka Demokratska fronta (DF) optužila je Kolindu da dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet BiH optuživši je da je bosanskohercegovački grad Kupres opisala kao dio Hrvatske.

DF u saopćenju navodi kako smatra “skandaloznom” izjavu hrvatske predsjednice nakon utakmice Hrvatske i Mađarske u Splitu.

Sigurni smo da joj se nije (opet) omaklo, kada je sinoć, nakon sjajne igre i pobjede nogometne reprezentacije Hrvatske u Splitu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila: ‘A što da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog (Zlatka) Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska – poručuje DF, prenosi Hina.

DF je također ocijenio kako nije u pitanju nepoznavanje zemljopisa, nego da je riječ o direktnom   napadu na suverenitet i teritorijalni integritet  Bosne i Hercegovine, što se, kako ističu, ne može opravdati ni predsjedničkom utrkom za novi mandat.

Nema poruka za prikaz