Otvoren most kod OBI-ja na Ilidži

Izgradnja pješačkog mosta kod OBI-ja na Ilidži je završena. Presjecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, vijećnik Općinskog vijeća Fadil Lokvančić, Fikret Stambolić uposlenik Općine, te direktor firme Pont Adis Saničić otvorili su novoizgrađeni most.

Riječ je o pješačkom mostu namijenjenom povezivanju dviju obala, tačnije jednog dijela Ilidže i industrijske zone. Iako u blizini postoji most za pješake i vozila, on godinama nije pogodan za građane koji žele pristupiti industrijskoj zoni. Izvođač radova je bila firma Porobić d.o.o, a podizvođač je Pont d.o.o. Nadzor je vršila firma In, a radove je finansira Općina Ilidža.

Vrijednost ovog projekta je 1.379.823 KM. Ukupna dužina mosta je 92,65, a širina mosta je promjenjiva i kreće se od 5,26 do 5,30 metra.

Pješački most je projektovan kao kombinovani sistem. Uvođenjem konstruktivnih elemenata ostvarena je ideja spajanja stare ideje rimskog mosta sa novim idejama i principima gradnje i oblikovanje mosta. U zoni ograde postavljena je led linijska rasvjeta, te led reflektori, kao i osvjetljenje ispod i iznad konstrukcije.

Nema poruka za prikaz