Ovako sada izgleda veličanstveni Terence Hill!

Ko bi mogo da zaboravi te nevjerovatne plave oči?

Kad pomislite na Terence Hill-a, automatski pomislite na Bud Spencera i obrnuto. Italijanski dvojac osvojio je mnoštvo filmskih srca svojim vesternima i snimio nekoliko uspješnih filmova zajedno. Bud Spencer umro je 2016. godine u dobi od 86 godina, dok Terence Hill sada ima 80 godina i još uvijek ga se može gledati u filmovima. I ovako to sada izgleda.

Koji vam je bio omiljeni film o Terenceu Hillu i Budu Spenceru?

Karijera

Mario Girotti, poznat pod pseudonimom Terence Hill, rođen je u Veneciji 1939. godine. U glumi je debitirao sa dvanaest godina, što ga je sa 25 godina dovelo u Njemačku, gdje je između ostalog glumio u vestern filmovima. 1967. prvi put je viđen s Budom Spencerom u filmu Dio perdona … eto ne! vidio šta je početni kadar izuzetno uspješne suradnje i dugog, dragog prijateljstva. Do 1994. godine muškarci su zajedno igrali u filmovima, od kojih se vjeruje da je najuspješniji “Povratak čovjeka zvanog Trinita, poznat i kao Vražja desna i lijeva ruka. Nakon suradnje s Budom Spencerom, glumio je u raznim filmovima i serijama, uključujući Lucky Luke i Don Mattea. 2018. godine konačno je predstavljen u filmu Zovem se Thomas. Njegov sin Jess Hill bio je producent ovog filma.

Privatni život

1967. Jegodine Terence se oženio Amerikankom Lori Zwicklbauer, koja je od tada poznata kao Lori Hill. 1969. dobili su sina Jess. Dao je priliku glumi i odigrao nekoliko malih uloga. Jess sada ima 50 godina i još uvijek uživa radeći kao producent. Vrlo sliči na svog slavnog oca i, poput njega, ima jarko plave oči.

Terence i Lori su 1973. godine usvojili sina Rossa. Ross je krenuo očevim stopama i prvi put je prikazan – zajedno s ocem i bratom Jessom – u filmu Don Camillo, kao i u Renegadeu. Još jedan dvojac otac-sin bio je planiran za Lucky Lukea, ali malo prije početka snimanja, Ross je imao prometnu nesreću i umro u šesnaestoj godini. Nakon što je Ross umro, Terence je upao u tešku depresiju, ali je uspio ponovo ustati. Vratio se na veliko platno i snimio film Lucky Luke.

Nema poruka za prikaz