Ovo je Stipe Lozina, nasilnik koji je pretukao trudnicu, muslimanku iz vjerske mržnje /FOTO/

MUŠKARAC imena Stipe Lozina brutalno je napao ženu muslimanske vjeroispovijesti u visokom stupnju trudnoće u utorak u kafiću u Sydneyju.

Lozina ju je prvo, prema riječima svjedoka, vrijeđao na rasnoj i vjerskoj osnovi, a onda je krenuo u fizički nasrtaj.

Na snimkama nadzornih kamera vidi se kako Lozina prilazi stolu za kojim su sjedile žene te zatim fizički nasrće na Elasmar. Izudarao ju je rukama i nogama gdje god je stigao. Snimku možete pogledati na kraju članka, upozoravamo da je uznemirujuća.

Lozina, za kojeg australski mediji pišu da je hrvatskog porijekla, nakon napada je uhićen. Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru. Odbijena mu je jamčevina i na sudu se ponovno mora pojaviti 5. prosinca, no prema zasad dostupnim informacijama, javit će se videolinkom iz zatvora.

Objavljen fotorobot i fotografija napadača Lozine

Objavljen je i Lozinin fotorobot.

Njegova fotografija dijeli se i na društvenim mrežama, a jedan ju je korisnik na Instagramu objavio uz tekst: “Stipe Lozina – pazite se ovog smeća.”

Lozina zbog hidžaba napao trudnicu koja je mirno s prijateljima sjedila u restoranu

Žrtva Stipe Lozine je trudnica Rana Elasmar iz Sydneyja. Trudna je 37 tjedana. Po svemu sudeći, mirno je sjedila s prijateljima u restoranu prije nego što ju je Lozina napao, ali je nosila hidžab što je njemu bilo dovoljno za brutalni napad.

Prišao je stolu i počeo Ranu udarati po glavi i gornjem dijelu tijela, ali dijete, nasreću, nije ozlijeđeno. Žena je ubrzo puštena iz bolnice te se na Facebooku oglasila o napadu i o problemima koje doživljava zbog svoje religije.

Žrtva se javila na Facebooku

“Kako samo netko može misliti da ima pravo zlostavljati bilo koje drugo ljudsko biće? To pokazuje nedostatak humanosti, ali i slabost. Ne želim da se ovako nešto dogodi bilo kome, želim da se ljudi međusobno brane od kukavičkih djela poput ovoga i udružuju kako bi zaštitili žrtve. Ne možemo dopustiti da takvo ponašanje postane norma i mirno sjediti.”

Zahvalila je ljudima koji su joj priskočili u pomoć u restoranu te javnosti zbog oštre osude napada.

“Mi smo majke, supruge, kćeri i zaslužujemo osjećati se sigurno kamo god krenemo. Zaslužujemo izaći bez straha da će nas netko nepoznat napasti na ulici, u restoranu, bilo gdje. Bojim se za svijet u kojem će odrastati naša djeca ako se ovaj problem ne riješi”, još je napisala.

UPOZORAVAMO DA JE SNIMKA NAPADA UZNEMIRUJUĆA:

Nema poruka za prikaz