PANDEMIJA BJESNILA: Latićeva bolest dobila dijagnozu

Bilo bi neobično, no zvuči isuviše lijepo, kada se bezobrazni Nedžad Latić ne bi svako malo u javnosti očitovao novim šizofreničnim medijskim ispadom. Znate ono kada trebate malo mira, a neka džukela na ulici uporno laje i laje. No, kako kažu pas koji laje ne ujeda, osim što možda bude ujeden.

Šćepin šegrt Latić na zub uzima brojne dokazane bh. patriote već godinama unazad te opravdava ugled The Bosnia Timesa kao najtoksičnijeg portala na bh. prostoru.

No, to ne treba čudit jer radi se o čovjeku koji je zarad sitnih interesa iznosio gnusne laži i na račun rahmetli Alije Izetbegovića kao i brojnih drugih bošnjačkih intelektualaca koje Latić šovinistički naziva “balijama” samo zato što se drznu misliti drugačije od njega.

Tako se na dnevnom redu Latić&com ponovo našao književnik i novinar Muhamed Mahmutović, kojeg je u svom šovinističkom ispadu nazvao ‘lažnim piscem’ iako pomenuti iza sebe ima veliki broj uspješnih romana. Ni to mu nije bilo dovoljno pa je pridodao i sintagmu ‘samoprozvani novinar’ iako je ime Muhameda Mahmutovića prisutno u brojnim uglednim medijskim kućama već dugi niz godina.

Latić smatra neoprostivim grijehom misliti svojom glavom, jer mu je Mahmutović kriv što opravdano postavlja pitanja u vezi sa p(l)andemijom koronavirusa. Pitanja koju većinu nas koji se drznemo koristiti pravo na mišljenje muče u posljednjih godinu dana. Ko pita – ne skita, kaže narodna.

Tako su za Latića kovididioti i nobelovac Montagnier, ali i brojni drugi ugledni doktori koji u vremenu sveopšte cenzure ipak uspijevaju dati mišljenje ili postaviti pitanja o brojnim nelogičnostima koja ne idu ruku pod ruku sa mainstream narativom.

U screeshotu posta Mahmutovića koji se tiče šara na nebu koje ostaju iza aviona, a koji je Latić objavio na svom portalu, isti Mahmutoviću stavlja u usta riječi ‘da je prah virus koji neko baca iz zraka’ u neuspjelom pokušaju da odagna šta je pisac htio reći. Mahmutović tako što nije ustvrdio osim što je postavio pitanje.

Iako su mu vrlo često puna usta slobode govora i prava na mišljenje očito da drugima isto pravo ne priznaje te u maniru samoproglašenog sudije, porote i dželata donosi osuđujuće presude.

O njegovim konstantnim bljuvotinama o Mahmutoviću kao socijalnom slučaju iz Švedske ne vrijedi ponovo pisati jer se sam Mahmutović već očitovao povodom toga OVDJE.

U ispravnost humanitarnih akcija Mahmutovića putem Facebook-a posvjedočiće ogroman broj nevoljnika kojima su iste pomogle. Ne samo da nije poznat po dobru koji čini zajednici, nego raspamećenom Latiću neobično mnogo smeta kad nanjuši neki hajr na djelu pa u maniru miša mekinjaša rastače isti.

Zavidni izljevi bijesa jer Mahmutović uživa veliki ugled i širok krug poznatih prijatelja još su jedan u nizu pokazatelja da bi se Latićem trebala baviti medicinska, a ne novinarska struka.

Jer bolesnom treba pomoći.

0

Nema poruka za prikaz