Par iz Velike Britanije krenuo biciklom na put oko svijeta

Par iz Velike Britanije, Ed Levy (33) i Emily Coward (30), krenuli su iz Londona biciklima na put oko svijeta, a njihovo putovanje dugo je čak 20.000 kilometara, javlja Anadolu Agency (AA).

Levy i Coward na putu kroz Tursku vozili kroz Egejsku regiju. Novanar AA zatekao ih je u mjestu Beysehir, nadomak grada Konya, u centralnoj Turskoj. Tamo su ih ugostili predstavnici Biciklističkog kluba Beysehir.

Levy je, odgovarajući na pitanja novinara u Beysehiru, istakao kako je zajedno s djevojkom Emily donio odluku da biciklima krenu na put oko svijeta. Kakao je kazao, krenuli su iz Londona, a plan im je da putovanje završi na Novom Zelandu.

Kazavši kako bi do krajnje tačke trebali preći put od oko 20.000 kilometara, Levy podvlači kako nije riječ o laganom zadatku, posebno kada je riječ o putovanju preko planinskih predjela.

Levy je dodao kako dnevno u prosjeku prelaze 50 do 70 kilometara, u zavisnosti od uslova na putu, nekada uspiju preći i 100 kilometara.

Na pitanje, zašto su se odlučili na ovakav potez, Levy je odgovorio:

“Ovo je zaista jedna velika avantura i daje nam onaj pravi osjećaj slobode. Na putu se susrećemo i upoznajemo s divnim ljudima. Imamo priliku da probamo i jela iz svih dijelova svijeta.”

Emily Coward istakla je kako bicikl voze tokom dana, dok noću pronađu adekvatno mjesto gdje mogu podignuti šator i kampovati.

Coward i Levy naglašavaju kako su uvijek sanjali o jednom ovakvom poduhvatu.

Nema poruka za prikaz