Petev optimističan: Možemo pobijediti svakoga

U povodu nastupajućih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, u prostorijama Nogometnog saveza BiH razgoovarali smo sa selektorom nogometne reprezentacije naše zemlje, Ivaylom Petevom koji ni jednog trenutka nije krio veliki optimizam.

Prva kvalifikaciona utakmica za SP između Finske i BiH igra se 24. marta. Tim povodom gost magazina Sport bio je Ivalyo Petev, selektor nogometne reprezentacije BiH.

Dva mjeseca nakon imenovanja na funkciju selektora kaže da se osjeća jako ugodno.

“Znam da mi je to veliki izazov i velika odgovornost tako da radimo na idućoj kvalifikaciji svim snagama.”

Navodi da ima jako dobar utisak o igračima.

“Jedva čekaju da se okupe i da idemo napraviti dobar rezultat. Ipak su to kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i moramo svim snagama da idemo fajterski na pobjedu u svakoj utakmici.”

O igračima iz Premier lige kaže da je vidio nekoliko njih interesantnih koje će nastaviti pratiti i u budućnosti.

“Ja ću dati priliku svakome za koga smatra da ima kvalitet i da je zreo da može da pomogne reprezetaciju. Vrata su otvorena svima.”

Navodi da neki igrači igraju u kontinuitetu, neki malo manje, ali da vjeruje da će svi koji su u reprezentaciji dati sve od sebe.

O planu prirema pred utakmicu sa Finskom kaže da ćeprvi put imati jedan i po trening.

“Krećemo odavde u nedjelju, nadam se da ćemo se svi okupiti u ponedjeljak. Nećemo imati puno vremena za trening. Bitno je kako ćemo se ponašati u srijedu i kakav ćemo pristup imati.”

Kada je riječ o očekivanjima za susret sa Finskom Petev ističe da se neće osvrtati na ono što je bilo prije.

“Gledat ćemo pozitivno, sa optimizmom. To su nove kvalifikacije i puno stvari ovisi o nama. Želim da BiH od prvog minuta ide na pobjedu. Moramo dosta pametno igrati jer je Finska dobar protivnik.”

O činjenici da je raspored dosta težak kaže da ništa u životu nije dobio na lakši način, ali da je uvijek optimista, te to želi prenijeti i na ekipu.

“Grupa je takva kakva je, ali mi isto imamo jako dobrih igrača. Mislim da ćemo napraviti dobar rezultat, ali moramo dati 100%.”

Kaže da je najveća prednost bh. reprezentacije kvalitet kojim može pobijediti svakog protivnika.

“Ako smo mi pravi, možemo pobijediti svakoga.”

Ističe da su Džeko i Pjanić veliki igrači i veliki ljudi, te da se njihove pozicije u klubovima ne bi trebale odraziti na reprezentaciju.

Za kraj, selektor kaže da je ključ uspjeha način na koji razmišljaš.

Senzor.ba/federalna.ba

0

Nema poruka za prikaz