Piscu i glavnom i odgovornom uredniku portala senzor.ba, Muhamedu Mahmutoviću je danas u kuću u Sarajevu, bez valjanog razloga upala građevinska inspekcija:

Pisac Muhamed Mahmutović danas je snimao dolazak građevinskog inspektora, koji mu je kako tvrdi, bez ikakvog valjanog razloga, uz pratnju policijskog osiguranja, upao u kuću. On je tim povodm je izjavio sljedeće:

– Danas 07.jan. 2021 sam prenosio live na fejsbuku, kako nije dobro kritikovati vlasti ove banana države i korumpirane općinske službenike. Meni su pored mnogih zastrašivanja sad natovarili na grbu građevinsku inspekciju općine Stari grad u Sarajevu. Mislim da načelnik ove općine, Ibrahim Hadžibajrić, ne bi ovo podržao i da nije upoznat s ovim, ali on ćuti i nema vremena za mene. Ovo je već treći put da mi GRAĐEVINSKI inspektor želi ući u kuću, gdje nema NIKAKVIH građevinskih radova i koja nije predmet nikakvog spora, jer su svi posjedovni papiri uredni. Na moju kuću su naslonjene dvije, napravljene potpuno na crno, ali one nisu zanimljive tim inspektorima. Pitate se je li to moguće? Jeste, vidjet ćete danas, ako mi policija protivzakonito i ne zabrani snimanje, jer ako podržava korumpirane inspektore u njihovom nezakonitom maltretiranju poštenih građana, onda se od njih može svašta očekivati. Nisam mogao vjerovati da taj službenik općine ima pravo ući u kuću u kojoj se živi, bez ikakvih razloga i bez naloga suda, pogotovo što bi trebao da nadgleda crnu gradnju, a ne da provjeri kakve su mi boje gaće koje sušim na radijatoru, ali eto vele da je sve po zakonu i policija mi je naredila da mu otvorim vrata, da radi tu šta hoće! U ovom dijelu grada ima inače na hiljade crnih gradnji, buše se historijske zgrade u glavnoj ulici Ferhadija, kako bi neko postavio displeje za reklamu, koje su nagrdile čaršiju, ali to ove inspektore ne zanima. Oni uzmu vozača, iako su od mene daleko oko 300 metara i daju pravo čak i njemu da na mene vrši pritisak! Ako mislite da je nemoguće, uključite se u moj live prenos i molim vas da podijelite ovaj vapaj novinara i pisca, čiju slobodu hoće da ograniče na ovaj način. Na fotografiji je prostor, koji je predmet GRAĐEVINSKE inspekcije. Odavno slušam i pišem o njihovoj navodnoj korupciji, s obzirom na to šta mi rade, imam sad velike razloge da vjerujem u to! Objavit ću javno transkript mojih pokušaja da ja kao građanin pokušam prijaviti objekte na crno i razgovarati s inspekcijom. Na desetine poziva nisam dobio odgovor(na službeni broj inspekcije za hitne slučajeve ni na fiksni), a moj pokušaj da dođem do njih u općini završava kod vratara, koji kaže, nisu dužni da vas prime!!!

Nema poruka za prikaz