Političari iz RS-a ne prestaju kritikovati Dodika: “Njegov neracionalni egzibicionizam i neuspjeli pokušaji političke samopromocije…”

“Mislim da Milorad Dodik smišljeno i perfidno pokušava izazvati reakciju OHR-a i visokog predstavnika kako bi, onda, pred javnošću Republike Srpske za krah svoje politike na svim poljima optužio međunarodni intervencionizam.

On se godinama u javnosti zalaže za ukidanje OHR-a i omalovažava visokog predstavnika, a ustvari pokušava isprovocirati Valentina Incka da povuče potez kao što je ovaj, nametanje zakona, i time njega i SNSD pred javnošću amnestira od katastrofalne politike lažnog srbovanja koju vodi”, tvrdi Vukota Govedarica te dodaje:

“Miloradu Dodiku je na prvom mjestu njegov lični interes i politički benefiti i pozicije za SNSD oligarhiju, potpuno mu je nevažna opasnost kojoj time izlaže Republiku Srpsku i cio narod. Ako visoki predstavnik zaista nametne spomenuti zakon, isključivi krivac za to će biti Dodik, njegovo nekontrolisano i iritantno, pa rekao bih čak i primitivno ponašanje u javnosti i medijima.

On sve to svjesno radi, prvo glumi nedodirljvost koja će neminovno dovesti do rekacije, a onda će pokušati cijelu situaciju u javosti da predstavi kao lično žrtvovanje za Republiku Srpsku, a sebe kao narodnog heroja”, kaže Govedarica i navodi da smo sve to već vidjeli više puta na našoj političkoj sceni.

Da podsjetimo, Milorad Dodik je u jučerašnjem završnom obraćanju videolinkom na konferenciji Vijeća sigurnosti UN-a u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH verbalno napao i izvrijeđao visokog predstavnika Valentina Inzka, nazvavši ga monstrumom i strancem koji radi protiv Srba i Hrvata i sarađuje s Bošnjacima i govori u njihovo ime.

Dodik je zaprijetio: „Ako Inzko nastavi provoditi odluke, razmotriću početak integracije RS-a sa matičnom zemljom Srbijom.”

(Istok) 

Nema poruka za prikaz