Potpisan sporazum za uređenje šetnice i popločanje Bulevara branilaca Dobrinje

Podijelite ovaj članak:

Kenan Bukva, šef Odsjeka za komunalne poslove i saobraćajnu infrastrukturu Općine Novi Grad Sarajevo i Maja Bralović – Smith, direktorica građevinske firme „Mibral“ potpisali su danas okvirni sporazum za izvođenje radova na uređenju šetnice i popločanju Bulevara branilaca Dobrinje.

U proteklom periodu uređeno je oko 760 metara bulevara čime je obogaćen sadržaj centralnog zelenog pojasa žardinjerama i odmaralištima sa klupama u jednom od najvećih novogradskih naselja, a postojeća hortikultura upotpunjena je i novim zelenilom. Kako bi se spriječilo oštećivanje pločnika, postavljene su i fizičke prepreke u cilju onemogućavanja kretanja motornih vozila duž bulevara, od ulice Lava Tolstoja do ulice Senada Poturka Senčija.

U zatvorenom dijelu slijedi rekonstukcija šetnice, u prvoj fazi planirano je 240 metara novog poplačanja, a zatim i nastavak izgradnje denivelisane žardinjere sa odmaralištima u dužini od 120 metara čime će biti finalizirano uređenje šetnice na Dobrinji.

Za navedene radove iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je oko 326.000 KM.

„Općina je u prethodnim godinama izdvojila značajna sredstva za uređenje centralne šetnice na Dobrinji. Uređen je centralni zeleni pojas u smislu izgradnje žardinjere, odmarališta i parkovskog  mobilijara“ izjavio  je Bukva, napominjući da će se i u narednom periodu kontinuirano raditi na uređenju i izgradnji bulevara i šetnica na području Novog Grada.

Dodao je da je planirano da se uz sami Bulevar izgradi i centralni trg koji će biti mjesto okupljanja i kulturnih dešavanja u ovom dijelu općine Novi Grad, gdje će se moći održavati muzičke manifestacije, koncerti na otvorenom, te sajamski sadržaji. Jedan od krucijalnih projekata jeste i uređenje šetnice uz rijeku Dobrinjku, sa svim resursima za odmaranje, sport i rekreaciju.

Direktorica Bralović – Smith istakla je da će radove početi čim se izvrše neophodne pripreme na terenu, te da će biti završeni kvalitetno i u predviđenom roku.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x