Povodom Međunarodnog dana djeteta Hoše komerc darovao djecu bez roditeljskog staranja u Domu na Bjelavama

Povodom Međunarodnog dana djeteta kompanija Hoše komerc darovala je djecu Javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo na Bjelavama. Donirani su Bonny suhi proizvodi iz Hoše tvornice slastica i čokoladno mlijeko.

«Danas je Međunarodni dan djeteta i ovo je bio naš mali doprinos njegovom obilježavanju. Zbog okolnosti pandemije korona virusa i mjera koje su propisane, nismo mogli organizirati druženje sa djecom. Ipak, drago nam je da će ove slastice uljepšati dan svima njima. Prošle godine smo organizirali posjetu djece iz jednog sarajevskog vrtića našoj Tvornici slastica u kojoj se proizvode svi ovi divni kolači. Nadamo se da će iduće godine na Međunarodni dan djeteta biti bolje prilike i da ćemo djecu iz Doma na Bjelavama moći ugostiti u našoj Tvornici.  Bit će to prilika da se djeca i sama uvjere kako se prave torte i kolači, kako rade mašine i zašto je sve tako ukusno», izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komercu.

Svake godine se 20. novembra obilježava Međunarodni dan djeteta kao dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti. Generalna skupština UN-a je toga dana 1959. godine usvojila „Deklaraciju o pravima djeteta“, a 1989. godine „Konvenciju o pravima djeteta“. Njome se pokušalo odrediti specifične potrebe djece i mladih. „Konvencija o pravima djeteta“ je najviše puta ratificirani dokument o ljudskim pravima u cijelom svijetu.

Nema poruka za prikaz