Poznati magazin na naslovnici objavio fotografiju puške uperene u Vučića i Dodika

Naslovnica novog broja poznatog srbijanskog magazina NIN podignula je veliku buru u nama susjednoj državi.

Naime, NIN je objavio fotografiju preko cijele naslovnice, a na kojoj se vidi puška uperena u predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, iza kojeg šeta i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Naslov koji prekriva donji dio fotografije glasi ‘Ko ruši Krušik‘, s time da su riječ ‘ruši’ i slova ‘ruši’ u riječi ‘Krušik’ istaknute crvenim slovima.

Srbijanski magazin je šokantnom naslovnicom tako najavio temu o novim detaljima ‘afere Krušik’, odnosno o sumnjivim poslovima kompanije povezane s Brankom Stefanovićem, ocem srbijanskog ministra policije Nebojše Stefanovića, a koja je dobivala povlaštene ugovore s tvornicom naoružanja Krušik.

Afera o prodaji vojnog naoružanja već duže vremena izaziva burne odnose na političkoj sceni Srbije, zajedno sa zadnjom aferom o utjecaju ruskih tajnih službi.

Vučić je rekao da riječ o “mafijaškom glasilu” i da se upravo tu nalazi sve negativno što se može pročitati o fabrikama naoružanja u Srbiji.

“Uvijek ću se boriti za pravo da objavljuju što žele. Samo vi taj snajper uperite u mene. Borit ću se za vaše pravo da to radite. Vi uperite snajper, a ja ću da se trudim da uperim vrh olovke u Srbiji gdje će se graditi nove fabrike”, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije se i našalio kazavši da je napravio grešku.

“Izgleda da sam napravio grešku. Snajper je finski, srpska kompanija ga je izlagala na Sajmu naoružanja te 2017. godine, čestitam im na dobrom izboru snajpera”, kazao je Vučić za Kurir.

Nema poruka za prikaz