Predstava “Mladi u doba korone” otvara Festival edukativnog teatra

Predstava “Mladi u doba korone“ otvara šesti po redu internacionalni Festival edukativnog teatra IFET 2020. u BNP-Zenica koji će se održati od 5. do 27. decembra.

Ovo je prvo učešće predstave na nekom teatarskom festivalu nakon novembarske premijerne i decembarskih repriznih igranja.

Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica koji je realizovan uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Režiju potpisuje Lana Delić, dok je autor teksta Mirza Begović. Autorsku muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

Predstava “Mladi u doba korone“ govori o životu, borbi i ratu sa koronom na jedan tragikomičan način. Predstava koja slavi život, mladost, ljubav, sreću. Puna emocije, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Mladi ljudi bi trebali pogledati predstavu jer će se sigurno poistovijetiti sa akterima na sceni, njihovim pričama koje su generacijske. Roditelji bi trebali pogledati predstavu jer na taj način će sigurno bolje razumjeti kroz šta su prolazila i još uvijek prolaze njihova djeca.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić, saopšteno je iz Studio teatra Zenica. 

Izvor: Klix.ba

Nema poruka za prikaz