Preokret u Armeniji: Ostaje li Robert Prosinečki selektor?

Navijači Bosne i Hercegovine imali su još jednu neprospavanu noć. Uz poraz koji su Zmajevi doživjeli u Jerevanu (2:4), u Armeniji smo  nakon debakla ostali i bez selektora Roberta Prosinečkog.

Popularni Žuti je nakon neočekivanog poraza odmah nakon susreta na konfereniji za medije podnio ostavku.

Najava odlaska Prosinečkog iznenadila je sve u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, posebno predsjednika Elvedina Begića, koji je odmah nakon što se sve smirilo u jerevanskom hotelu u kojem su smješteni bili Zmajevi održao sastanak sa selektorom iza zatvorenih vrata.

Nakon što je sastanak završen, niko se nije oglasio, ni Begić, a ni Prosinečki. Tek je procurila informacija da bi Bosna i Hercegovina i dalje trebala imati selektora i da će to biti upravo Robi, koji je Zmajeve odveo do baraža kroz Ligu nacija.

Atmosferu je popravila i pobjeda Italije nad Finskom, tako da postoje kakve, takve nade da Zmajevi direktno odu na Euro.

Begić se, zajedno sa čelnicima NSBiH, nakon iznenadne ostavke Prosinečkog našao u “neobranom grožđu”. Do mečeva sa Finskom i Grčkom, samo je mjesec – kako u tako kratkom periodu naći selektora, zaista je nemoguća misija.

"Lako se može desiti da Prosinečki ostane na klupi ova dva susreta i pokuša nemoguće", kazao je za Radiosarajevo.ba izvor iz NSBiH.

I sam Prosinečki je ovakvu mogućnost ostavio kao realnu, jer je prisutnim novinarima u Jerevanu kratko kazao “pričat ćemo kada dođem u Sarajevo”.

Podvucimo i to da sjednica Izvršnog odbora NSBiH nije planira u narednih 30 dana, a upravo on mora aminovati Robijevu ostavku.

Bit će zanimljivo narednih dana u bh “kući nogometa”, iako su pojedinci već kao Robijevu alternativu vidjeli Safeta Sušića, koji je bez posla u Francuskoj, a koji je jedino od svih selektora uspio odvesti BiH na veliko takmičenje.

Prosinečki će danas doči u Sarajevo, a moguće je i da će predsjednik Begić po dolasku u glavni grad BiH, novinarima i sportskoj javnosti otkriti karte.

Ostaje da čekamo…

radiosarajevo.ba

Nema poruka za prikaz