Priča krojačkog salona SAS Ilidža: 17 godina rada za velike kompanije

U sarajevskom naselju Sokolović Kolonija nalazi se mali Krojački salon SAS o.r. Ilidža koji posluje već 17 godina. Iza ove prepoznatljive krojačke radnje stoji Snežana Gluvić, žena koja je svoj san pretvorila u profitabilan posao i pravu malu firmu. Svih proteklih godina je “pekla zanat” i širila posao.


Iako šivanje cijelih odjevnih predmeta više nije popularno kao nekada, još uvijek ovakav način nabavke odjevnih predmeta ima svoj veliki krug poklonika, naročito kada se radi o specijaliziranim predmetima kao što su poslovna odijela, uniforme, htz oprema, majice, cekeri, promotivni materijali.


“Moje višegodišnje radno iskustvo i ljubav prema ovom poslu me dovela do osnivanja vlastitog krojačkog salona koji vodim već 17 godina. U SAS-u radimo sve po potrebi i nastojimo izaći u susret svakom klijentu, uz kvalitetnu i pravovremenu uslugu”, smatra vlasnica salona.


Iako u poznim godinama, kako kaže, još ne namjerava stati i povući se. U poslu joj unazad nekoliko godina podršku pruža sin Arno Gunić koji preuzima veći dio poslovanja.

Iza njih je sada impozantna referenca urađenih poslova i klijenata sa kojima rade. Kompanije dm, Dogs Trust, Forster, Kuna Visoko, Besser, Fan Shopovi Želje i Sarajeva, osnovno škole, samo su neki od klijenata sa kojima rade svih proteklih godina.

Posebno ističe saradnju sa kompanijom dm drogerie market d.o.o. Sarajevo s kojom rade od samih početaka.

Što se tiče planova, napominje, da ih je pandemija relativno usporila, ali im je svakako u planu jači angažman na tržištu kroz tendere.
Materijale s kojima rade nabavljaju iz Turske, Kine, Bangladeša, dok je u planu širenje mreže dobavljača.


Nedavno su uložili i u obnovu novog pogona i trenutno rade sa najsavremenijim mašinama. Nabavili su ih preko firme Komas koja zastupa brend Juki koji je vodeći brend u ovom sektoru.
Trenutno imaju uposlenih 10-radnika s tendencijom dodatnog zapošljavanja.

Izvor: Akta.ba

Nema poruka za prikaz