Pripremite se, stiže drastično zahlađenje: Meteorolozi najavljuju veliki pad temperatura, sa sjevera prijete mutni oblaci

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, već od ponedjeljka stiže velika promjena vremenskih prilika u cijeloj Bosni i Hercegovini, a uz kišu, pljuskove i grmljavinu stižu i niže temperature.

U nedjelju,  7. jula, bit će pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera uvjetovat će kišu, pljuskove i grmljavinu. Padavine se očekujeu uglavnom u Bosni.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu i istoku do 37 stupnjeva.

U ponedjeljak, 8. jula, u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva padavine će postepeno oslabiti, a mjestimično i prestati. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U višim djelovima Hercegovine i sa kišom.

Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 34 stupnja.

U utorak, 9. jula, pretežno oblačno vrijeme sa kišom i uglavnom svježije. Nešto više padavina očekuje se u južnim i jugozapadnim djelovima.

Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stupnjeva.

Prema najavama svjetskog meteorološkog sajta Accuweather, narednih dana bit će još svježije, a u četvrtak se u Sarajevu i centralnim dijelovima BiH najavljuje mnogo kiše i maksimalne temperature od tek 19 stepeni.

Za one kojima trenutne vrućine izuzetno teško padaju, bit će to pravo osvježenje.

Depo

Nema poruka za prikaz