Propada još jedan medijski projekat Hrvata u BiH

Podijelite ovaj članak:

Situacija na ovoj televiziji nije bajna već neko vrijeme, a egzistirala je samo zbog volje pojedinaca koji su je htjeli održati na životu.

Među njima prednjači glavni urednik Mario Vrankić koji je na tu poziciju stigao početkom 2018. godine ni sam ne sluteći kakvi ga problemi očekuju. Unatoč svim naporima Vrankića i nekoliko ljudi iz upravnog odbora, čini se da ovoj televiziji nema spasa.

Radnici Naše TV su unatoč nepostojanju plaće, na televiziji radili bez ikakvih prosvjeda i redovno su punili program. Posljednju plaću primili su, kako doznaje portal Jabuka.tv, 29. marta za – mjesec decembar.

Radnicima su se dugo vremena obećavale mnoge stvari, ali za sada od toga nije bilo ništa.

Obećavalo je se i spajanje u novi projekt – kanal na hrvatskom jeziku, u kojemu je Naša TV trebala igrati veliku ulogu, ali je i to navodno blizu propadanja zbog nekolicine u upravnom odboru u kojemu se nalazi 55 hercegovačkih poduzetnika.

Osim toga, televizija duguje veliki novac, što prema bivšim zaposlenicima što prema ostalim potraživačima.

Televizija se posljednjih mjesec dana nalazi u “hladnom pogonu”, što znači da rade kao vikendom. Dežurna ekipa koja se sastoji od jednog novinara i snimatelja pokrije dva do tri terena, a umjesto dnevnika, sada idu kratke vijesti.

Ostaje za vidjeti hoće li se nešto drastično promijeniti u idućim danima, piše Jabuka.tv

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x