Restoran koji ima dušu

Roditelji se već nekoliko dana bore protiv simptoma virusa. Nakon jutrošnjeg razgovora, po prvi put su mi se požalili da se osjećaju slabo. Izgubljena snaga, temperatura, malaksalost i gubitak apetita kod majke. Kod oca apetit na zavidnom nivou.

Pitam majku kako se ona osjeća, kaže sprema doručak, ali jedva. “Malo, malo – pa legnem” – kaže.

Budući da im trenutno ne mogu pomoći jer živim poprilično daleko, padne mi na pamet da im mogu poručivati hranu. Bar da snagu ne troše na to, a da se kvalitetno hrane.

Kontaktiram restoran Avangarde iz Zavidovića i objasnim im situaciju. Tražim i način kako da izvršim plaćanje odmah. Ljubazni vlasnik restorana, Šaban Hodžić, izgovara nešto što me je razoružalo u ovom vremenu: “Nema problema, hranu ćemo im dostaviti. Vi to možete platiti kad dođete u Zavidoviće“, uopće ne znajući i ne pitajući kada će to biti.

Gesta ovog vlasnika, sugrađanima i od ranije poznatog po svojoj humanosti i društvenom angažmanu je nešto što nam svima treba poslužiti kao pouka. Vremena su teška i na to ne možemo utjecati, ali možemo se truditi olakšati jedni drugima ovo stanje. Ova situacija će proći, ali ovakve geste se pamte.

0

Nema poruka za prikaz