Sarajlije ne vjeruju u promjene nakon izbora: Niti se narod mijenja niti političari

Stanovnike Sarajeva smo pitali da li su glasali danas na izborima i nadaju li se promjenama. Uglavnom su svi već glasali, no nisu previše optimistični.Nada da će nakon ovih lokalnih izbora biti bolje u Sarajevu postoji, no prisutna je i doza skepticizma. Uglavnom naši sagovornici kažu da su već glasali, a oni koji nisu uradit će to tokom dana i baš svi se, nadaju promjenama.

I mlađi i stariji ljudi, i muškarci i žene, cijene da se nešto konačno mora desiti kako bi životni standard stanovnika u Bosni i Hercegovini bio bolji.

Stariji gospodin nam je kazao kako je “vrijeme da se nešto promijeni” i da bi promjena dobro došla dok nam jedna gospođa odgovara da su mladi, ali i ostali stanovnici previše inertni. Ona ističe da je doprinijela borbi za bolji život u BiH i da bi bila sretna ukoliko bi njen glas imao priliku da presudi.

Mlađi muškarac koji je upravo krenuo na glasanje istaknuo je da ukoliko ne dođe do promjene izbornih rezultata ove godine, to se mora desiti sljedeće jer, ukoliko se ne desi, “neće imati više ko da glasa”.

Još nekoliko muškaraca srednje i starije životne dobi su nam kazali da jesu i da su glasali za promjene no nisu sigurni da li ima dovoljno takvih u državi, općini.

“Od svih kandidata meni ne valja nijedan, ništa se neće promijeniti, nit se narod mijenja nit se političari mijenjaju”, poruka je jednog stanovnika glavnog grada u BiH.

Uistinu, kao što su ocijenili naši sagovornici, izborna apatija kod ljudi je prisutna, a danas je do 11 sati glasalo svega 16,79 posto birača što je ispod prosjeka.

Klix.ba

Nema poruka za prikaz