Sedam dana je za doručak jela troje jaja: Rezultati su nevjerovatni, evo šta se desilo

Stephanie Eckelkamp je primijetila kako više ne osjeća glad već u 10 sati ujutro, kao što je to osjećala prije kad bi za doručak pojela bananu ili jabuku.

Ova žena je odlučila promijeniti navike i svako jutro za doručak pojesti tri jaja.

Učinak je opisala je u članku koji je objavljen na stranici Organic life.

– Ujutro u žurbi uglavnom pojedem samo bananu ili jabuku. Primijetila sam da me taka doručak čini nervoznom i glad počnem osjećati puno prije ručka. Zato sam odlučila promijeniti navike i dala sam sama sebi zadatak, sedam dana ću svako jutro pojesti tri jaja – počela je Stephanie svoju priču.

Za jaja se odlučila zato što su bogata proteinima, i sadrže vitamine D, E i B 12 te su bogata mineralima, a k tome su i jeftina u odnosu na druge zdrave namirnice.

– Aktivna sam osoba, jedem poprilično uravnoteženu prehranu i zaključila sam kako su tri jaja svako jutro idealan izvor proteina koje dosad nisam ujutro unosila u organizam – kaže Stephanie i kaže kako su joj uobičajeni način pripreme jaja brzo dosadili i odlučila je malo “začiniti” svoj obrok s jajima.

Tako je u kajgana dodala kukuruz i grašak. Dan poslije je dodala u tu kombinaciju i avokado i korijander, a treći dan je jajima dodala i kelj. Priznaje da to nije bila baš ukusna kombinacija, ali preživjela je. Shvatila je da joj ništa ne smije biti izgovor za preskakanje doručka.

– Prije svega više nisam bila gladna već u deset ujutro nego sam bez kruljenja u želucu dočekala vrijeme ručka. Zbog toga sam se i lakše mogla usredotočiti na posao, jer nisam razmišljala o gladi i nisam bila nervozna niti sam imala potrebu popiti još kafe –  otkrila je Stephanie prednosti koje joj je donio doručak s tri jaja.

Kaže da je osim toga zbog ovakvog doručka svako jutro imala i deset minuta vremena za sebe.

Nema poruka za prikaz