Šefika Džaferovića za muteveliju u Zavidovićima

Šefik Džaferović!

– To je jedan vrlo fin i čestit insan. Skroman. O njemu kao čovjeku će svako naći lijepu riječ od onih koji ga poznaju, ali šta reći o njemu kao bedelu Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu. Najkraći opis bi bio – nevidljiv! A to ga je i kvalifikovalo za tu ulogu. On se za ove dvije godine mandata javio nekoliko puta preko medija bliskih SDA, a neki dan gostovao na N1(kamo sreće da nije) i rekao nešto strašno. “Morat će se ugraditi mehanizmi kako da se država brani, to je zadatak visokog predstavnika, njegov posao”!

Ako je posao visokog predstavnika da nam gradi i brani državu, šta je Šefikov posao?

U vrijeme izborne kampanje kružili su umni citati “Šefika Džaferovića”, kao da je nobelovac neki, očekivalo se od njega, kao “iskusnog pravnika” da brani BiH i daje inicijative u tom pravcu, a on do sad nevidljivo sjedi u Predsjedništvu i trudi se biti korektan čak i sa Dodikom, koji otvoreno radi protiv BiH. Ne bi Šefik zabranio dolazak ratnohuškačkog srpskog ministra Vulina, da Miletu ne izhatori, pa ovaj u sred Banjaluke najavi povezivanje dvije genocidne policije, one iz Srbije i manjeg BH (č)etniteta. Ni za to nejma Šefik ono muško u gaćama. Šefik je imenovao trećinu ambasadora BiH, koji kao i on samo glume da su ambasadori, jer bi inače do sad doveli barem jednog investitora u BiH ili bi Šefiku organizirali barem jednu značajnu posjetu u inostranstvu.

Šefik Džaferović nije izdajnik, on jeste patriota, vjernik, skroman, human, i dobar za muteveliju džemata u Zavidovićima. Na ovom mjestu je vidi se po njemu i njemu neugodno, a Bosni i Hercegovini nanosi štetu svojim nečinjenjem, jer koliko god bila uloga člana Predsjedništva limitirana ovlastima, ona je vrlo značajna i nosi sa sobom velike mogućnosti lobiranja. Što barem to ne radi?

Ne umije hudnjak, ili ne smije da ne zasjeni šefa, jedino mi pada na pamet taj odgovor.

Nisam od onih koji će za SDA ikad reći da je izdajnička, da ruši državu.., ali je sigurno da lošim kadrovskim rješenjima čini našoj državi nesagledivu štetu. Šefik Džaferović je najeklatantniji primjer toga!

/Muhamed Mahmutović/

Nema poruka za prikaz