Selektor bh. fudbalera Petev: Nažalost osvojili smo samo jedan bod

Ivaylo Petev, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon remija 2:2 u Helsinkiju protiv Finske na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine nije bio pretjerano zadovoljan krajnjim ishodom. Naime, Petev smatra da su njegovi izabranici stvorili dovoljno dobri prilika da dođu do sva tri boda, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Mislim da smo imali više šansi od protivnika. Ipak je ovo otvaranje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i imali smo problema u određenim trenucima utakmice. Imali smo tri-četiri sto postotne šanse, ali ih nismo iskoristili. Kada smo poveli 1:0 onda smo malo kao mala djeca dozvolili Finskoj da preokrene rezultat. No, pokazali smo karakter i zabili za 2:2 te nažalost osvojili samo jedan bod“, rekao je Petev.

Golove za BiH postigli su Miralem Pjanić i Miroslav Stevanović, dok je strijelac oba pogotka za Finsku bio Teemu Pukki.

“Posebno me ljuti drugi gol Pukkija. Prešao je 70 metara pored tri naša igrača. Nismo reagovali kako treba. To je prošlost, moramo analizirati da vidimo gdje smo griješili. Imamo za tri dana do Kostarike, a sedam do Francuske“, istakao je Petev.

U drugom duelu prvog kola grupe D Francuska i Ukrajina su odigrali neriješeno 1:1, i to u Parizu, što predstavlja iznenađenje.

“Prva utakmica je uvijek nezgodna. Meni je žao što nismo iskoristili zicere koje smo imali, ali to je prošlost. Ne možemo ništa vratiti, moramo gledati naprijed i poboljšati neke stvari u igri i da onda izgledamo još jači“, zaključio je bugarski trener na klupi BiH.

0

Nema poruka za prikaz