Silovanje kao način života

– Pratim ova dešavanja u vezi silovanja od strane profesora, svojih učenica, u Srbiji. Jedna od njih se odvažila progovoriti, a sad ih je već nekoliko. Zaista su grozne njihove priče, poželi čovjek da bude sudija i tom monstrumu i onima koji ga brane imbecilnom tezom “da su ga izazivale”, one sedamnaest ili manje godina, a on preko šezdeset.

Kakav um može to i zamisliti?

Javnost u Srbiji je zgrožena, što je takođe pohvalno, ali se sve ove dane pitam, kako nisu zgroženi nad činjenicom da je u mojoj domovini silovano preko 50 000 Bošnjakinja u vrijeme zadnje agresije i da je prema dokazima suda u Hagu, prvi put u historiji silovanje primjenjeno, kao metod ratovanja!

Kakav je to narod ljudi? Ne mislim na sve Srbe, nego na taj ogroman broj siledžija i onih koji ih ne osuđuju? Nije čudno da je taj profesor siledžija, režirao svadbu jednom od najvećih ratnih zločinaca i siledžija, Željku Ražnjatoviću Arkanu i bio s njim blizak prijatelj.

Ja sam rodom iz bosanske Krajine, gdje su silovanja vrlo, vrlo, rijetka pojava, a silovanja djevojčica koje neko povjeri učitelju ili rodbine, skoro nepoznat pojam, zato se ovom ne mogu načuditi!

Ko ne vjeruje neka provjeri!

U tim krajevima i dan danas ćeš u velikim zabitima naći pastirice, ili cure kako rade na polju, beru gljive ili neke druge šumske plodove, sasvim same i bez straha.U zadnjih stotinu godina, teško bi se našao primjer napastovanja tih djevojaka. Zato čovjek mora biti ponosan na karakter ljudi iz mojih krajeva, među kojima ima pripadnika svih vjera!

Nema poruka za prikaz