Simbolična Lagumdžijina reakcija na rezultate izbora: Ipak je moguće!

BOSNA-HERSEK DISISLERI BAKANI ZLATKO LAGUMCIYA, AVRUPA KONSEYI VE ULKESI ARASINDA SORUN HALINE GELEN VE KAMUOYUNDA 'SEYDIC-FINCI' DAVASI OLARAK BILINEN 2009'DAKI AVRUPA INSAN HAKLARI MAHKEMESI (AIHM) KARARININ EN KISA ZAMANDA UYGULANMASI SOZUNU VERDI. (ANADOLU AJANSI) (20120425)

Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i univerzitetski profesor je na simboličan način reagovao na rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

On je na svom Facebook profilu objavio sliku na kojoj se vidi maskota Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu Vučko odjeven u vojnu uniformu, a koji salutira Sarajevu. Uz objavljenu sliku Lagumdžija je napisao: “Ipak je moguće”.

Za pretpostaviti je da se njegova reakcija prije svega odnosila na rezultate Četvorke – SDP-a, Naroda i pravde (NiP), Naše stranke (NS) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) u Kantonu Sarajevo.

Kandidati za načelnike Četvorke su proglasili pobijede u sarajevskim općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Ilidža. Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je priznao poraz u ovim lokalnim zajednicama. Do sada su upravo njeni kadrovi upravljali ovim općinama.

Klix.ba

Nema poruka za prikaz