fbpx
NOVOSTI SENZOR TV
Home Vijesti Region Skandalozna izjava Marića na Happy TV o logorima za Bošnjake u Prijedoru

Skandalozna izjava Marića na Happy TV o logorima za Bošnjake u Prijedoru

Voditelja srbijanske Happy televizije Milomira Marića poznat je po širenju laži i govora mržnje prema Bosni i Hercegovini i Bošnjacima. On se do sada mnogo puta dokazao u negiranju stradanja Bošnjaka, naročito genocida. Ovaj put je u razgovoru sa Predragom Antonijevićem, režiserom filma “Dara iz Jasenovca” iznio gnusne laži o srpskim logorima za Bošnjake kod Prijedora

Od izbijanja rata u Bosni i otkrivanja logora u okolini Prijedora cjelokupna svjetska javnost je htjela da dokaže – pojavili su se nacisti novog doba i to su Srbi. Iako je taj logor Omarska… – govorio je Marić, a onda ga je Antonijević prekinuo:

– To onaj sa tuberkulozom, što je kao bio mršav i tako.

Potom Marić odgovara potvrdno i nastavlja:

– Ali to je bilo otvoreno, oni su mogli da izađu iz tog logora kad god hoće. To je bio neki sabirni logor, da se sklone, da ih neko ne ubije. I oni su njega poslije nahranili, odveli su poslije onog mršavog i prikazivali su ga u cirkusu po Evropi. Eto to je njihova propaganda. I sada, u isto vrijeme konkuriše “Quo vadis, Aida?” i “Dara iz Jasenovca”. Ovdje je priča da je Srebrenica genocid, da su Srbi zločinci, i oni tu priču hoće da čuju, a ovo priču srpsku za Jasenovac neće., rekao je u svom bijedničkom istupu Marić.

0