Spremite kišobrane i jakne: Slijede drastičan pad temperatura i padavine u cijeloj zemlji

Danas u jutarnjim satima i prije podne u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Tokom dana postupno naoblačenje sa zapada uvjetovat će padavine. Kiša, pljuskovi i grmljavina se najprije očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, gdje će biti i intenzivniji. Kraja dana i tokom noći, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Vjetar slab do umjeren, istočnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 stepena.

U Sarajevu u jutarnjim satima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne i krajem dana se očekuje i kiša. Jutarnje temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Danas u popodnevnim satima kiša i pljuskovi

Slično vrijeme zadržat će se i u utorak. Jutro umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne, u centralnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveroistoku do 30 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u sjevernim područjima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i istoku do 26 stepeni.

avaz

 

Nema poruka za prikaz