Srđan Mandić: Ja sam novi načelnik Općine Centar Sarajevo

Sarajevo, 121014. Jutros u 7 sati otvaranjem biralista zapoceli su Opci izbori u Bosni i Hercegovini. Na fotografiji: Gradjani glasuju na birackim mjestima. Foto: Fedja Krvavac / CROPIX

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović i kandidat Četvorke za načelnika Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić obratili su se javnosti s prvim rezultatima izbora, a Mandić je proglasio pobjedu.Kojović se zahvalio kandidatima, članovima i volonterima zato što su uradili kampanju na koju se ponosi. Posebno se zahvalio građanima koji su glasali.

“Ovo je bilo daleko više od lokalnih izbora. U Sarajevu je bio referendum u kakvoj Bosni i Hercegovini želimo živjeti. Građani Sarajeva su glasno i jasno te neviđenom većinom kazali da ne žele živjeti u etničkim torovima”, rekao je.

Zatim je Srđana Mandića, kandidata Četvorke, proglasio novim načelnikom Općine Centar.

“Ja sam Srđan Mandić i novi sam načelnik Općine Centar”, poručio je.

Zahvalio se partnerima iz Četvorke – Narodu i pravdi (NiP), Socijaldemokratskoj partiji (SDP) i Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi (NBL).

Kampanju je nazvao prljavom i izjavio da je “dijete ovog grada te da će biti načelnik svih građana”. Prema njegovim riječima, ovo je za njega vrlo emotivan trenutak.

Nema poruka za prikaz