Suad Bešlić, čovjek koji pravi vatrogasna kola svjetske klase i borac za Kalesiju bez korupcije

Nova epizoda dokumentarnog TV serijala posvećana je Kalesiji i njenim ljudima. Centralna priča je o povratniku iz dijaspore Suad Bešliću, kojem lokalni moćnik nije dozvolio da napravi fabriku u rodnom mjestu. Napravio ju je u susjednim Živinicama i sada ide u političku borbu za načelnika Kalesije. OBAVEZNO GLEDANJE!

Centralna priča u novoj epizodi dokumentarnog TV serijala „Nacionalna klasa“   je o Suadu Bešliću, povratniku iz Njemačke, koji razvija vrlo uspješno svoj privatni biznis u BiH.  U Njemačku je otišao tokom rata kao teško ranjeni borac Armije RBiH i tamo se školovao za mašinskog konstruktora.

Nakon uspješnog razvoja karijere u Njemačkoj, vraća se u rodnu BiH, gdje pokreće fabriku za proizvodnju vatrogasnih vozila svjetske klase.

U „Nacionalnoj klasi“ Bešlić pojašnjava svoj životni put, ali otvoreno govori o problemima sa kojim se suočio u zemlji punoj korupcije i bahatnosti lokalnih vlasti, te zašto se opredijelio da na predstojećim lokalnim izborima bude kandidat za načelnika Kalesije.

U epizodi posvećenoj Kalesiji imamo i priču o najstarijoj privatnoj kovačnici u BiH, koju već četri generacije drži porodica Bešić, te priču o izvornoj muzici ali i kulturi u Kalesiji.

U emisiji govore: Suad Bešlić, novinar Haris Halilović, vatrogasac Zijad Puzić, direktor BKC „Alija Izetbegović“ Fahrudin Sinanović i porodica Bešić.

Koautor i moderator je Tarik Karačić, dok je epizodu režirao Jasmin Duraković. Producent serijala je DEPO Sarajevo.

(DEPO)

Nema poruka za prikaz