Svečano otvoren obnovljeni Dom zdravlja Stolac-Uzinovići

Svečano je otvoren novoizgrađeni objekat Doma zdravlja Stolac-Uzinovići i to zahvaljujući  brojnim donacijama. Projektom izgradnje i opremanja dugoiščekivanog Doma zdravlja Uzinovići riješen je ključni problem za sve korisnike i uposlenike ove zdravstvene ustanove. 22 godine uposlenici Doma zdravlja Uzinovići radili su u izuzetno lošim uvjetima u jednom skromnom privatnom objektu.

Nakon niza aktivnosti posljednjih godina, konačno su uspjeli na zadovoljstvo svih, a ponajviše pacijenata, useliti u nove prostorije.

„Danas smo uspjeli postaviti čvrste temelje da pružamo kvalitetniju zdravstvenu uslugu, a i samo proširenje asortimana ,da kažem, djelovanja prema samim pacijentima da bi što bolju uslugu građanima Stoca osigurali“ kaže direktor DZ Uzinovići Stolac, Alis Boloban.

Da je ovo je jedan veliki uspjeh i napredak, smatra liječnica Opće medicine, Mirjana Okuka: “Kako smo preselili u nove prostorije komfornije je raditi, posao se bolje obavlja, brže. Komfornije je za pacijente„, kaže Okuka.

Svjesni su toga i sami građani Stoca, tačnije 2.000 stalnih korisnika ovoga Doma zdravlja. Ali, dolaze i drugi s obzirom na to da je izgradnjom novog objekta proširena usluga specijalističko-konsultativne djelatnosti. Za infrastrukturne radove i medicinsku opremu financijska sredstva osigurana su zahvaljujući Republici Turskoj, te Turskoj vojnoj misiji u BiH, ali i brojnim donacijama iz naše zemlje i inozemstva.

Izvor: federalna.ba

Nema poruka za prikaz