Svjetski izlagači, prezentacije, umrežavanje i digitalizacija sajma

Organizatori prvog Međunarodnog sajma ekologije EKOBIS u Bihaću 2002 godine, Rukovodstvo Privredne komore USK nije moglo naslutiti da će taj događaj 17. godina kasnije postati jedan od najznačajnijih sajmova te tematike na području jugoistočne Evrope.

Ove godine, EKOBIS sedamnaesti put je centar promocije održivog razvoja i zdravog načina življenja korištenjem ekološki prihvatljivih proizvoda, što rezultira kreiranjem pozitivnog poslovnog ambijenta, kroz visoke usluge poslovnog umrežavanja izlagača i posjetitelja.

U proteklim godinama na EKOBIS-u se prezentiralo 3100 izlagača iz 18 zemalja, a sajam posjetilo preko 215.000 posjetilaca. Pored ponude izlagača, organizatori sa svojim partnerima su se pobrinuli da i ove godine ponude kvalitetan prateći sadržaj kao što je prezentacija usluga Europske Preduzetničke Mreže (EEN), Međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji „Cirkularna ekonomija“ , prezentaciju projekta Think Nature!, prezentaciju projektnih aktivnosti SAVA TIES Interreg DTP “Očuvanje staništa, utjecaj i upravljanje invazivnim vrstama” kao i drugi razni poslovno – edukativni sadržaji.

Regija partner ovogodišnjeg izdanja EKOBIS-a je turska regija Kocaeli. Brojni privrednici će svoje proizvode i usluge prezentirati na posebno uređenom izložbenom prostoru, a organizirat će se i poslovni razgovori sa domaćim privrednicima.

Grad partner sajma je Bjelovar koji će na sajmu predstaviti aktivnosti, projekte i privredu bjelovarskog područja.

U skladu sa razvojem novih sadržaja, organizatori sajma Privredna komora USK zajedno sa Razvojnom Agencijom USK, će prvi put omogućiti digitalizaciju EKOBIS-a u saradnji sa bosanskohercegovačkom kompanijom Bizbook.ba, koja će svim izlagačima sajma omogućiti plasiranje svojih proizvoda likvidnim kompanijama na novou cijele zemlje. Bizbook.ba je domaći digitalni servis za privatni sektor, koji pruža realan prikaz tržišta u vidu proizvoda i usluga koji se trenutno nalaze na tržištu i koji su odmah dostupni, te pretragu i komunikaciju sa likvidnim kompanijama koje objavljuju svoje potražnje i ponude, otvarajući prostor za poslovnu saradnju. Ova kompanija sarađuje i sa EEN (Enteprise Europe Network) čije članice objavljuju ponude i potražnje za saradnjom kompanija iz cijelog svijeta.

“Obzirom da smo do sada uradili digitalizaciju dva sajma privrede u BiH, sretni smo što nas asocijacije poput Privredne Komore USK i Razvojne Agencije USK, prepoznaju kao pouzdanog partnera. Mi smo mladi tim ljudi koji zajedno sa partnerima zastupa interese poslovne zajednice i olakšava im pristup pouzdanim poslovnim partnerima, ali i omogućava svakodnevni pregled tržišta.

Naši korisnici izuzetno cijene prilike kao što je digitalni pristup sajmu na Bizbook.ba, jer većina njih zbog poslovnih obaveza nije u mogućnosti fizički prisustvovati sajmu, ostvariti sajamske popuste i konekcije. Zadovoljstvo nam je biti digitalni partner 17. Međunarodnog sajma ekologije EKOBIS u Bihaću i vjerujemo da ćemo poboljšati poslovne rezultate sajma.” izjavila je Erna Šošević, osnivačica i generalna direktorica Bizbook.ba

Tema Međunarodne konferencije o regionalnoj saradnji bit će cirkularna ekonomija, s posebnim akcentom na poveznicu zaštite okoliša i ekonomske dobiti. “Nastojat ćemo približiti ekonomiju i ekologiju, odnosno naše proizvođače upoznati i usmjeriti na korištenje otpadnih materijala kao resursa. Naravno, to podrazumijeva i ekonomsku dobit, ali i zaštitu okoliša. Tome ćemo se zaista posvetiti na ovogodišnjoj Međunarodnoj konferenciji”, naglasio je Ružnić. EKOBIS je već 17 godina istaknut kao brend Bihaća i Unsko-sanskog kantona, koji ima bezrezervnu podršku Kantonalne vlade i Gradske uprave.

POSTANITE DIO JEDINSTVENE MREŽE FIRMI KOJE ZAJEDNIČKI OSVAJAJU TRŽIŠTE OVDJE.

Nema poruka za prikaz