Taekwondo kolektiv Bosna: Fahrudin Adilović osvojio prvo mjesto i titulu europskog kadetskog prvaka Evrope

Od 21-25. 12. 2020. godine u Zagrebu u hotelu Westin održano je Osmo Europsko Klubsko prvenstvo.

 Promotor događaja je Evropska taekwondo federacija, a organizatori su Taekwondo klub Jastreb i Taekwondo klub Karlovac.

Na navedenom takmičenju prijavljeno je 39 reprezentacija iz Europe i 783 takmičara i 13 Olimpijaca. Bosnu i Hercegovinu u okviru taekwondo selekcje BiH je na ovom prvenstvu predstavljalo 28 takmičara iz devet klubova.

Taekwondo kolektiv Bosna predstavljao je Adilović Fahrudin. On je nakon tri ubjedljive pobjede osvojio prvo mjesto i titulu europskog kadetskog prvaka Evrope.


Glavni i odgovorni trener TKD Kolektiva Bosna Kajević Edin – Kaja kaže : “Ovo je uspjeh svih nas, našeg TKD Kolektiva Bosna koja već dugi niz godina postiže sjajne rezultate i radi u četiri grada Visoko, Breza, Vareš i Kiseljak (11 sekcija u 4 grada) i ovo je rezultat ne samo za Visoko već i Brezu, Vareš i Kiseljak. I u ovim teškim uslovima pandemije nastavili smo s radom i treninzima pripremajući naše takmičare za domaća i međunaradona takmičenja. Ova zlatna medalja je za grad Visoko i naravno našu jednu i jedinu domovinu BiH!! Ponosni smo što imamo Europskog šampiona”.

Fahrudin Adilović, član je TKD Kolektiva Bosna 5 godina i nosilac je titule crni pojas 1. dan. Standardni je član Taekwondo kadetske selekcije BiH i jedan od najboljih boraca Takewondo Kolektiva Bosna. 

Nema poruka za prikaz