Takmičarke iz Sarajeva osvojile 10 zlatnih medalja na turniru u Bugarskoj

Podijelite ovaj članak:

Članice kluba ritmičke gimnastike „Victoria“ iz Sarajeva zasjale su na 2. Međunarodnom turniru „Queen Aida“ održanom proteklog vikenda u gradu Haskovu u Bugarskoj.

U konkurenciji više od 600 takmičarki iz 15 klubova iz Bugarske, Portugala, Srbije, Makedonije i Crne Gore talentirane i perspektivne djevojčice osvojile su 10 zlatnih, sedam srebrenih i četiri bronzane medalje, navodi se u saopštenju.

U A-programu briljirale su Ajna Maljanović (2008. godište) i Ena Poturak osvojivši po tri zlatne medalje – 1. mjesto u višeboju, u vježbi s obručem i u vježbi s loptom. Izvanredne nastupe upisala je i Hena Alihodžić (2006. godište) koja se okitila zlatom u višeboju i vježbi s obručem, te srebrenom medaljom u vježbi s čunjevima.

Pod zastavom Bosne i Hercegovine nastupila je i Ena Gavranović (2005. godište) osvojivši srebro u vježbi s obručem i bronze u višeboju i vježbi s loptom. Najmlađoj takmičarki KRG „Victoria“ u A-programu na ovom međunarodnom turniru Arisi Salihagić (2011. godište) pripalo je 2.mjesto.

 

“Izvanredni rezultati su kruna njihovog marljivog i kontinuiranog rada. Iskrene čestitke svim takmičarkama, dojmovi pod kojima se vraćamo kući su fenomenalni. Pred ovim sjajnim djevojčicama je još mnogo takmičenja, a osvojene medalje branit će već 11. maja na 6. međunarodnom VICTORIA CUP-u u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, koji organizira naš klub i na kojem će, kao i prethodne godine biti jaka konkurencija“, kaže trenerka Almedina Zajko.

Za KRG „Victoria“ na turniru u Bugarskoj u B-programu nastupile su Alma Ćupina (2007. godište) koja je izborila 1. mjesto u vježbi s obručem, 3. u višeboju i 4. u vježbi s vijačom. Sa srebrenom medaljom u Sarajevo se vraćaju se i Džana Dervišević (2008. godište) – vježba s obručem, dok je u višeboju zauzela 5. mjesto.

Zapažene nastupe imala je i Hened Borovac Bekaj (2007. godište) s rezultatima 2. mjesto u vježbi s loptom, 3.mjesto s vijačom i 5.mjesto u višeboju.

Zlato u B-light programu osvojila je Hena Ahmetspahić (2007. godište) u vježbi s obručem, Lamija Spahić (2009. godište) s istim rekvizitom osvojila srebro, a srebrena je i Ajša Džakmić (2012.godište) koja se publici i žiriju predstavila tačkom bez rekvizita, navodi se u dopisu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x