Takozvana rs se već otcjepila, samo mi se pravimo da ne vidimo to!

Piše: Muhamed Mahmutović

Kad izađemo pred Boga, upitat će nas: “Gdje su ti rane?” Ko odgovori: “Nemam rana”, Bog će ga upitati: “Zar nisi naišao ni na što vrijedno borbe?” (Allan Boesak, aktivista u borbi protiv apartheida)

Ovih dana često me ljudi zabrinuto pitaju šta se dešava, hoće li biti rata, hoće li se takozvana rs otcjepiti… Hoće na žalost otcjepiti, ali rata biti neće, jer nema ko da ratuje, odgovaram sa gorčinom. Može izgledati pesimistički, što nije nikako moj način života i razmišljanja, ali se ne mogu oteti dojmu da će baš tako biti.

Sve ide u tom smjeru. Dodik za otcjepljenje sad ima bjanko podršku Dragana Čovića, a Bošnjake nema ko mobilizirati za rat, iako je situacija gora nego prije 1992 godine! Kad na punktovima manjeg BH (č)etniteta osvanu ovi iz rezervnog sastava policije koji su trebali biti po zatvorima za genocid, dići će se malo buke i bit će kuknjave nekih predstavnika Bošnjaka, ali će se sve brzo prihvatiti kao činjenica.

Prihvatit će se kao što se prihvatilo postojanje genocidnog (č)entiteta, nazvanog po jednom narodu iz kojeg su koljači i siledžije, koje ga počiniše, prihvatit će se kao oživljavanje zloglasne Herceg Bosne, koja baštini logore, Heliodrom, Gabela… i genocid u Ahmićima, kao što smo prihvatili da Čović i Dodik imaju svoje rtv stanice, a Bošnjaci, kao većinski narod imaju FTV i BHRT, koje im uređuje taj zloglasni dvojac, a oni plaćaju itd.

Sad se jasno vidi da je međunarodna zajednica ponovo na strani agresora i da će Bošnjaci imati embargo na sve, ne samo na oružje, dok će sve što se dešava iz sigurnog skloništa “zablinuto” posmatrati Valentin Incko. Bivši Visoki predstavnik Pedi Ešdaun je suspendovao naziv aerodroma, Alija Izetbegović, kako ne bi bio ko uznemiren s tim iz nebeskog naroda, a Incko ne reaguje ni na očitu najavu rata! Nek nam je Bog na pomoći!

Nema poruka za prikaz