Teško se nama, sa nama!

Stvarno me spopadne svrab kad vidim onog predsjednika SDP-a Nermina Nikšića! Sad on, ko biva poziva u neki blok, za spašavanje BiH od Dodika i Čovića, a satjerao zajedno sa njima SDA u ćošak da formiraju vlast s njima i da sad mogu uništavati državu sa pozicije vlasti.
Ne bih da zvuči kako branim SDA i hamelj koji se nakupio tamo, ali su trebali znati svi oni koji su “sa ove ovamo strane” uzvikivali, “hoćemo sa svima osim sa SDA”, čemu to vodi, a to je najviše uzvikivao baš taj bilmez.
Da je bilo drukčije, Dodik je mogao ostati izvan vlasti, pa bi sad bio sretan da ga ko ne uhapsi, a ne gurao nam svima prste u oči. Koliko god su krivi korumpirani kadrovi SDA, što Dodik ima prevlast u domu naroda, toliko je kriv i taj takozvani bh blok, koji je likovao u nemoći SDA, dok su Dodik i Čović pripremali teren za ovo.
Svaka čast Željku Komšiću, koji je na vrijeme pepoznao opasnost i pokušao spasiti što se spasiti da, a ovima što sad liju krokodilske suze kuća daleko bila.
Ne razumjem kako vrlo kvalitetni ljudi poput Irfana Čengića, Denisa Bećirovića, Igora Stojanovića…slijede ovakvog bilmeza na čelu stranke?
Ne razumjem ni popuštanje SDA i ovaj put da se formira vlast, makar i sa onima koji dolaze da otvoreno rade protiv države, samo da bi se ispoštovali nekakvi izborni rezultati, kad se bez njih ne bi mogla formirati vlast. Tako bi pokazali svu besmislenost sistema i Ustava, i konačno doveli svijet do spoznaje da treba korijenito mjenjati ustroj države.
Ne bi li bilo bolje i sad imati onog Mektića na čelu ministrastva sigurnosti, nego onog udbaša koji nas već sad ubjeđuje da su nam pored SDA i EU, prijatelji Zagreb, Beograd i Podgorica?
Šta su oni stvarno dobili s tim što su formirali vlast s očitim neprijateljima države i izdajnikom u svojim redovima?
Čekam ove pametnjakoviće da počnu priču o ustrojstvu BiH, zakonima, pravilima, pritiscima…da ih pitam, gdje je sad to kad treba vlast formirati u FBiH i gdje je to kad treba održati izbore u Mostaru?
Jesmo li stvarno tolike mlakonje i kukavice, kad treba reći NE, a sad se ko biva junačimo, “ratovat ćemo a BiH ne damo”, a dali sudstvo, SIPA, Ministarstvo sigurnosti, Premijera, finacije…Sve poluge moći dali Dodiku i Čoviću i sad im, ko biva, nešto ne damo.
I sad da nas u tome predvodi izdajnički SDP?
E teško li se nama!

Nema poruka za prikaz