Turisti koje niko ne želi!

Bilo je nekoliko obračuna migranata sa smrtnim ishodima, ali to kao da se nas nije ticalo. Malo ko se pitao, otkud im oružje i tolika doza agresivnosti. Ministar sigurnosti BiH, zbog čije pozicije su Bošnjaci dali Srbima i Hrvatima šta god su tražili(iako im ta pozicija pripada po raspodjeli vlasti), izjavio je da su nam migranti dobra zamjena za turiste, ali će sad morati naći načina da se riješava tih turista ili da ih barem razoruža.
Bošnjaci su svoj merhametluk uvjek skupo plaćali. Migrantska kriza se prelama samo preko njihovih leđa, jer nemaju svoje zaštitnike i predstavnike u vlasti. Ovaj put su dvije porodice platile tu cijenu životom jednog mladića, a drugome visi o koncu. Na ulicama Sarajeva bilo je do sad tih “turista” na svakom raskršću, nudili su, k’o biva, paloma maramice, a narod im je od svoje neimaštine davao novac, kupovao odjeću, hranu. Kako će biti ubuduće samo dragi Bog zna, jer se u dobrom bošnjačkom čovjeku rodila huja na nezvanog gosta, koji je spreman i da te ubije. Ima već pokliča na linč, što nikako nije dobro. Najbolje bi bilo da vlasti sad reaguju oštro, ograniče im kretanje i počnu ih pretresati po gradu, kao  i vršiti pretrese njihovih kampova. Oni će brzo između sebe izmjenjati te informacije i neće se usuditi slobodno hodati gradom naoružan, jer ih dosad niko nikad nije pretresao.
Onaj ko je negdje na zapadu živio kao migrant i tražio dozvolu boravka u nekoj zemlji, zna kako je policija i najljubaznijih domaćina vrlo stroga i kako bi svaki incident značio izgon iz države, zato nije bilo ni velikih svađa, ne kažem ti fizičkog obračuna, a oružje nikom nije padalo na pamet, jer se u svakom trenutku mogla pojaviti patrola, koja te prvo pretrese, a onda traži dozvolu za kretanje. Ovo je dovoljan razlog da se u silnim budžetima nađe para za povećanje broja policajaca, za njihovu opremu i veće plate, jer inače može ovo uzeti maha. Oružje migrantima su spremni doturiti Dodik i Čović, kako bi se njihova priča o migrantima kao isilovcima pokazala tačnom, zato treba što prije poduzeti oštrije mjere prema “turistima”, koje niko ne želi!

Nema poruka za prikaz